Sunčano

24°C Zrak

21°C Voda

Izbornik

Obveza poštivanja propisa i isključenje od odgovornosti aquaparka

 • Pravilnik o načinu korištenja Aquaparka Istralandia dostupan je  na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i slovenskom jeziku te je vidno istaknut na samom ulazu, a donosi se u cilju zaštite posjetitelja i služi za održavanje reda, čistoće i opće sigurnosti u cijelom aquaparku (unutrašnjost, prilazna mjesta te vanjsko uređenje aquaparka).
 • Kupnjom ulaznice i ulaskom u aquapark, posjetitelj je obavezan upoznati se s ovim Pravilnikom te na taj način u potpunosti prihvaća pravila ponašanja i odredbe koje su njime propisane.
 • Posjetitelj potvrđuje da je svjestan da sve usluge i atrakcije aquaparka koristi isključivo na vlastiti rizik i odgovornost, kao i da je svjestan posljedica koje proizlaze iz kršenja bilo koje odredbe  propisane ovim Pravilnikom.
 • Za ozljede i/ili oštećenja koje posjetitelj izazove vlastitom neopreznošću, rizičnim ponašanjem, nepoštivanjem ograničenja , upozorenja i pravila ponašanja i/ili pod utjecajem alkohola, Uprava ne snosi odgovornost.
 • Posjetitelj se obvezuje da će se pridržavati svih obavijesti koje su istaknute na atrakcijama i/ili informativnim pločama, izvan i unutar aquaparka (sve aktualne upute i obavijesti unutar parka imaju prednost nad općim uputama) te svih instrukcija i naloga osoblja aquaparka.
 • Posjetitelj koji se i nakon upozorenja ne pridržava odredbi ovog Pravilnika i/ili ne poštuje upute i naloge osoblja aquaparka može biti udaljen iz aquaparka, bez povrata novca za ulaznicu.
 • Osoblje aquaparka  je ovlašteno da u svakom slučaju, za asistenciju zatraži pomoć djelatnika sigurnosti i/ili pripadnika policije.
 • Svaki posjetitelj obvezan je nadoknaditi gubitak i štetu koju je izazvao, kako na opremi aquaparka, tako i na imovini ostalih posjetitelja.
 • Uprava zadržava pravo da u slučaju lošeg vremena (kiša, oluja, jak vjetar, mrak, magla, smanjena vidljivost i sl.) i/ili iz tehničkih razloga korigira radno vrijeme aquaparka, odnosno vrijeme otvaranja i zatvaranja aquaparka iz sigurnosnih  razloga i/ili da na osnovu vlastite procjene povremeno isključuje pojedine tobogane i atrakcije, odnosno pusti u funkciju samo određene tobogane i atrakcije bez obveze vraćanja posjetitelju novac za ulaznicu, niti na drugi način izvršiti nadoknadu.
 • Pojedini prostori u aquaparku su pod video nadzorom, sa ciljem zaštite vlastite imovine i spriječavanja kriminalne aktivnosti. Video snimke su praćene od strane ovlaštenih osoba i na raspolaganju su isključivo ovlaštenim osobama i policiji.
 • Uprava ne preporučuje unošenje u aquapark vrijednih stvari i veće količine novca, no ukoliko se posjetitelj ipak odluči za to, Uprava nudi mogućnost upotrebe sigurnosnih ormarića, ali bez obveze njihovog čuvanja, niti nadoknade štete zbog njihovog nestanka.         

      Posjetitelj snosi potpunu odgovornost za zaključavanje ormarića u kojima ima ostavljene osobne stvari

      i odjeću te Uprava ne odgovora za krađu i nestanak istih u okviru aquaparka.

       Ormarići koji ostanu zaključani, po završetku radnog vremena aquaparka, bit će otvoreni

     od strane dežurnog osoblja, a sadržaj će biti tretiran kao napuštena imovina.

 • Posjetitelj ima mogućnost parkiranja svog vozila u za to predviđenom dijelu i na vlastiti rizik.

Uprava nije odgovorna za krađu vozila, eventualna oštećenja na vozilu posjetitelja, niti za stvari koje su ostavljene u vozilima

Radno vrijeme i ulaz u aquapark

 • Radno vrijeme aquaparka je svakim danom od 10:00 do 18:00 sati.
 • Ulaz u aquapark je dozvoljen samo u radno vrijeme uz kupljenu ulaznicu (kupnja ulaznice i ulaz moguć je najkasnije jedan sat prije zatvaranja), koja vrijedi jedan dan i omogućava jedan ulazak u aquapark.
 • Djeci mlađoj od 14 godina, ulaz u aquapark je dopušten samo u pratnji roditelja ili osobe starije od 18 godina, na vlastitu odgovornost.
 • Posjetiteljima, koji se ne mogu samostalno kretati, oblačiti ili svlačiti, te istuširati i proći kroz higijensku barijeru radi dezinfekcije nogu bez pomoći druge osobe, kao i osobama s fizičkim ili mentalnim smetnjama, ulaz je dozvoljen isključivo uz pratnju punoljetne osobe.
 • Trudnicama, osobama sa srčanim problemima, kao i osobama koje imaju probleme s vratom i leđima ne preporučuje se korištenje bazena i tobogana i ostalih vodenih atrakcija aquaparka i isti koriste usluge aquaparka na vlastitu odgovornost.
 • Uprava  može privremeno obustaviti ulaz posjetitelja u aquapark u situaciji kada su kapaciteti aquaparka popunjeni te zabraniti ulaz osobama, koje svojim ponašanjem uznemiravaju posjetitelje, remete rad osoblja aquaparka ili su kod prethodnih posjeta kršile odredbe ovog Pravilnika.

      Uprava može zabraniti ulaz i:

 1. Osobama oboljelim od zaraznih bolesti (u slučaju dvojbe od posjetitelja može biti tražena potvrda od  liječnika), osobe s otvorenim ranama, eventualno kožnim problemima (npr. ljuštenje kože, osipi, kožni nametnici), ili koje boluju od bilo kakvih bolesti koje mogu ugroziti zdravlje ostalih posjetitelja, na primjer: osobe s temperaturom, kašljem, upalom rožnice (konjuktivitis), osobe sa zaraznim bolestima ili bolestima koje izazivaju gađenje, kliconoše crijevnih i drugih bolesti, osobe sa zavojima na tijelu, a također i osobe prljave, u prljavoj odjeći.
 2. Osobama čija je namjera korištenje aquaparka u komercijalne svrhe bez pisanog odobrenja Uprave.
 3. Osobama pod utjecajem alkohola, droge ili drugih opojnih sredstava.
 • Posjetiteljima je ulaz sa psom dozvoljen isključivo ako je pas smješten uz doplatu (uz pisani pristanak vlasnika psa) u posebno namjenjenom boksu za pse, u zasebnom dijelu aquaparka.

Broj mogućeg prihvata istih je ograničenog karaktera do iskorištenja dnevno ponuđenih kapaciteta i rezervacija nije moguća.

 • Osim već navedenih sigurnosnih ormarića i bokseva za pse, posjetitelji aquaparka mogu koristiti uz doplatu ležaljke i suncobrane (1 komplet sadrži 2 ležaljke + 1 suncobran), Family gazebo (sjenica sa stolom i klupama za max. 8 osoba) i Sunbed gazebo ( max. 2 osobe).

Navedeno nije moguće rezervirati unaprijed.

 • Posjetiteljima je omogućeno korištenje  tzv. “Cashless” narukvica za bezgotovinsko plaćanje unutar parka, uz obavezu vraćanja narukvice za koju se zaračunava kaucija.

Iznos zaračunate kaucije vraća se posjetitelju prilikom vraćanja narukvice.

Važne informacije o načinu korištenja bazena i tobogana

 • Posjetitelj mora prilikom korištenja bazena imati čist kupaći kostim (kupanje je dopušteno isključivo u kupaćem kostimu, a ulaz djeci do 3 godine starosti je dopušten isključivo u vodootpornim pelenama) te je u  obvezi prije ulaska u bazen upotrijebiti tuš kabinu (obvezno tuširanje) i proći kroz higijensku barijeru (nogoper).
 • Posjetitelj se može svlačiti i oblačiti isključivo na mjestima za to predviđenim, u garderobama ili vanjskim  svlačionicama.
 • U prostor pored bazena zabranjeno je unošenje električnih aparata, kao i bilo kakve staklene ambalaže i drugih staklenih predmeta (npr. staklenih čaša i boca).
 • Neplivačima je bazen s valovima zabranjen (Wavepool).
 •  Neplivači se mogu kupati u samo za njih određenim bazenima (ili dijelovima bazena) i isključivo na vlastitu  odgovornost i u pratnji odrasle osobe/plivača.
 • Svaki posjetitelj obvezan je pridržavati se uputa za spuštanje niz tobogane, korištenje propisanih prolaza i ulaza u tobogane te ostalih obavijesti i upozorenja, kao i instrukcija osoblja aquaparka u vezi sa spuštanjem niz tobogane i upotrebe ostalih naprava uz povećanu opreznost.
 • Propusna moć, odnosno kapacitet svih atrakcija u aquaparku, ograničena je uputama dobavljača istih sve zbog sigurnosti posjetitelja.
 • Uprava ne jamči korištenje svih atrakcija neograničen broj puta i bez čekanja na korištenje istih.
 • Dozvoljeno je spuštanje samo jednog po jednog posjetitelja niz tobogane, isključivo nakon dobivenog signala od strane osoblja aquaparka ili uz poštivanje zelenog signala na semaforima, a posjetitelj je dužan prije korištenja svake atrakcije provjeriti položaj u kojem je dozvoljen spust te izaći iz dijela bazena u koji se spustio čim prije, kako bi se izbjegla mogućnost sudaranja i ozljeda.
 • Maksimalna dozvoljena težina korisnika tobogana iznosi 150 kg.
 • Mogućnosti korištenja atrakcija i tobogana za djecu naznačene su na informativnim pločama upozorenja na svakoj pojedinačnoj atrakciji i toboganu i tih se ograničenja valja strogo držati.
 • U slučaju da korisnik tobogana nosi naočale, iste moraju biti fiksirane gumenom trakom, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog loma odnosno ozljede korisnika atrakcija .
 • Kako bi se izbjegla mogućnost ozljeda prilikom spuštanja niz tobogan nije dozvoljeno nošenje bilo kakvih predmeta od metala, drveta, stakla ili plastike i sl., a slučaju oštećenja tobogana koje je nastalo uslijed nošenja takvih predmeta, posjetitelj je obvezan nadoknaditi svu nastalu štetu.

Zabrane kojih se posjetitelji moraju pridržavati

 • U aquaparku je izričito zabranjeno:

a) unošenje alkoholnih  pića (osoblje aquaparka ima pravo zamoliti posjetitelja da prilikom ulaska u aquapark pokaže sadržaj svojih torbi i ruksaka) i staklenih/metalnih ambalaža

b) ulaziti u prostore koji nisu namijenjeni za posjetitelje, u svlačionice i tuševe suprotnog spola i u dijelove aquaparka gdje je označena zabrana ulaza iz  sigurnosnih ili tehničkih razloga

c) ronjenje u bazenu ako nije pod kontrolom spasilaca ili organiziranih tečajeva ronjenja uz kontrolu ovlaštenih učitelja ronjenja

d) nositi u bazen predmete koji nisu predviđeni za plivanje i kupanje, s tim što je zabranjeno unositi peraje i opremu za ronjenje ako Uprava drugačije ne odredi

e) skakati u bazen, skakati u samom bazenu,  galamiti (bilo da je u pitanju igra ili ne), zviždati, raditi nepotrebnu buku, trčati po stazama (opasnost od ozljede uslijed proklizavanja) skakati s njih ili drugih rizičnih mjesta, uzajamno se gnjurati i fizički uznemiravati druge posjetitelje, spasioce i druge zaposlenike aquaparka i narušavati sigurnost kupača na bilo koji način – odgovornost za sve ozljede i/ili štetu nastalu uslijed uzajamnog guranja, gnjuranja, bacanja u vodu, skakanja i međusobnog fizičkog kontakta između dvije ili više osoba, snose isključivo osobe koje su sudjelovale u tim događajima.

f) pljuvati na pod i u vodu, mokriti u bazen, bacati otpatke i zagađivati prostor aquaparka

g) zabranjeno je pušenje cigareta, lula i sl. u prostorima uslužne ulazne zgrade i u svakom zatvorenom prostoru aquaparka

h) neovlašteno upotrebljavati opremu za spašavanje i predmete prve pomoći, aparate za gašenje požara ili drugu opremu koja parku služi za vanredne situacije

i) svojevoljno nanositi štetu, premještati, prljati, mijenjati, uklanjati opremu, stolice, ležaljke, oznake i drugi inventar aquaparka

j) nositi sa sobom oštre, staklene predmete i ostale staklene stvari koje se mogu razbiti i time izazvati ozljedu posjetitelja.

k) konzumacija jela i pića u prostorima bazen ili drugim površinama koji nisu za to namijenjeni – u slučaju kršenja ove zabrane Uprava ima pravo odmah udaljiti posjetitelja iz aquaparka bez prava na povrat novca za ulaznicu

l) fotografiranje ili snimanje posjetitelja, drugih ljudi ili grupe ljudi bez njihove suglasnosti i suglasnosti Uprave sve u skladu sa GDPR pravilima .

m) iz sigurnosnih razloga zabranjeno je koristiti sve tobogane (uključujući vožnju na gumenjacima – WaterTubing), ako posjetitelj na sebi ima prstenje, sat, ogrlicu, lančiće, naočale i/ili kupaće kostime s patentnim zatvaračima, zakovicama, kopčama ili remenjima

n) nošenje i upotreba oružja bilo koje vrste

o) ponašati se na prostoru kupališta protivno ovom Pravilniku i pozitivnim propisima

p) korištenje sredstava za higijenu u bazenima aquaparka

r) korištenje zviždaljke ili sličnih sprava/uređaja za davanje zvučnih signala koje mogu remetiti rad spasilačke i drugih stručnih službi u aquaparku

Pokreni zabavu, naruči ulaznice

Standardna
Reducirana
Greška - pokušajte opet!
Hvala - provjerite vaš e-mail!
Hvala - provjerite vaš e-mail!

Prijavite se na naš newsletter i budite u tijeku!
Primajte najnovije vijesti, popuste i posebne pogodnosti.

Polje za SMS mora sadržavati između 6 i 19 znamenki i uključivati ​​pozivni broj države bez upotrebe + / 0 (npr. 1xxxxxxxxxx za Sjedinjene Države)
?